« Tillbaka

Pyrenees

Vad gäller bergsjakten, talar vi om 2 olika jaktområde. Det ena området, Hautes-Pyrenees, ligger sydväst om Toulouse i det 65:e. departementet i närheten av den berömda byn Lourdes. Här är jaktperioden från 15:e oktober till 15:e november och det jagas bara på lördagar och söndagar. Det andra området, Pyrenees Orientales ligger sydost om Toulouse, i det 66:e departementet, i närheten av staden Perpignan.

Här är jaktperioden för gems från 15:e oktober och fram till slutet av februari och här kan det jagas under alla veckans dagar.

Oavsett om det gäller det ena eller det andra jaktområdet, så jagar man i en mycket vacker bergterräng i Pyreneerna. Här är det ett riktigt bra bestånd av gems och då jakttrycket är beskedligt kan det också förväntas goda troféer av den pyreneiska gemsen. Detta till priser som är markant lägre än på den spanska sidan av Pyreneerna.

Den bästa jaktperioden är från mitten av oktober till slutet av november. Denna tid är gemsens brunstperiod.

Man jagar både bock och get (handjur och hondjur som bägge är trofébärande). Generellt jagas det bara gamla djur på 8 år eller äldre. Varje år blir det också nedlagt medaljtroféer (brons och silver).

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor