« Tillbaka

Jaktområde - Tadzjikistan

Vår partner har två olika revir i Pamirbergen. Det är ett vilt och vackert bergslandskap. Marco Polon håller till i färhållandevis platta område med goda betesmöjligheter uppe i bergen, så det är inte så mycket på grund av en mycket brant terräng som jakten är ansträngande, utan mera på grund av höjden.

Varje jägare är guidad av 2-3 personer Guiderna  sätter också upp camperna, tillrereder måltider, kikarspanar terrängen, skinnar troféer etc. Man jagar från bergsryggarna, där man avvänder mycket tid till att spana av bergsskrevorna. När man har lokaliseret en god bagge indleds pürschen. Man jagar på upp till ca 5 000 m ö h, så det är därför viktigt att vara  i rimligt god fysisk form. Man ska förvänta sig långa skjutavstånd, upp till 400-500 m är inte ovanligt på en Marco Polo-jakt, så det är viktigt att ha tränat med sitt gevär.

Under normala omständigheter har man nedlagt sin Marco Polo efter 2 till 4 dagars jakt och därefter går turen tillbaka till huvudlägret, där man kan slappna av, få lite god mat, tvätta sig och få en välförtjänt sömn i sin sköna säng. Efter en eller två dagars avslappning i huvudlägret, rider man ut i de högre bergen på jakt efter mid-asian ibex. Jakten på ibex varar normalt också 2 eller 3 dagar.Om man fortfarande har lite tid över av jakten, används de sista dagarna till avslappning i huvudlägret, kanske ett bastubad eller mindre turer ut i den vackra naturen. Den genomsnittliga troféstorleken på ibex ligger på 105 – 120 cm.

Jakterna underförs i samarbete med duktiga och kompetenta jaktledare, som garanterar den bästa jaktupplevelsen och det bästa resultatet.

Resplan via Bishkek

  • Dag 1 Ankomst Bishkek tidigt på morgonen och inrikesflygg till Osh. Övernattning på hotelll.
  • Dag 2 Bil från Osh till jaktområdet.
  • Dag 3 Transport per häst eller bil till base camp. Inkvartering och vila.
  • Dag 4-10 Upp till 7-8 dagars jakt
  • Dag 11/12 Transport till Osh. Övernattning i Osh eller flygg till Bishkek och vidare till Europa.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor