« Tillbaka

Adams Lake

Adams Lake Outfitters jaktområde ligger i British Columbia. Exakt beläget ligger området mellan Shuswap Lake och Adams Lake, nordost om staden Kamploops och själva jaktområdet är på ca 178 000 ha, bestående av vackert och varierande landskap med berg, sjöar, stora sumpmarker och gräsängar. Från staden Kelowna där jägarna blir hämtade är det ca 1 tim. bilresa till jaktområdet.

Det finns många öppna kalhyggen i området där det växer en massa örter, blomster och annan vegetation som är begärligt och drar till sig många olika arter till området pga. den goda födotillgången.

Det är ett bra bestånd av svartbjörn, Grizzly (Mountain Silvertip), puma, snöget, mule deer och vitsvanshjort samt älg. Vidare är det också Wapiti och berg-caribou på reviret, men det är ännu inte tilldelats licenser på dessa viltarter.

Klimatet är mycket milt på våren och hösten, varmt på sommaren och på vintern faller det normalt stora mängder snö.

Inkvarteringen där jägarna bor under jakten är mycket beroende av vilken tid på året man kommer, vilket område man jagar i samt vilken art man jagar. Man kan bli inkvarterad i ”wall tents”, stugor eller husvagnar, vid några tillfällen är det på hotell man inkvarteras i.

Under jakten används det olika former av transportmedel, såsom fyrhjulsdrivna, ATV’s eller snöscooter. När viltet är observerat börjar smygjakten den sista biten till fots för att komma in på lämpligt skotthåll.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor