VÄLJ UPPEHÄLLE
Jaktuppehälle 6 DAGAR
PRIS SEK 51.495:-

Svartbjörnjakt i British Columbia

Tätt björnbestånd, storslående natur, frisk luft och rustikt lägerliv. En svartbjörnsjakt i British Columbia är en upplevelse för livet.... Gör det ordentligt och välj en bra outfitter!

Höjdpunkter

 • Upplevelsen att jaga i Canadensiska vildmarken
 • Klassisk svartbjörnsjakt, smygjakt på stora fina björnar
 • Skickliga guider med stor kunskap om björnjakt
 • Möjlighet att stanna några dagar extra och uppleva Vancouver

6 dagar från SEK 51.495:-

På våra svartbjörnsjakter fokuserar vi på hög kvalité, spännande jaktupplevelser, välorganiserad jakt och bra jaktområden. Vi kan erbjuda svartbjörnsjakt hos vår erfarne och pålitlige outfitter Covert Outfitting, som har stora jaktområden i British Columbia. Det norra jaktområdet ligger öster om staden Prince George, medan det andra området ligger placerat nordost om staden Vancouver i den södra delen av British Columbia.

Jaktområdena består av bergskedjor och dalar med en massa floder och bjuder på några otroligt fina naturupplevelser. Bägge jaktområdena har ett riktigt bra bestånd av svartbjörn. Björnarna är normalt svarta men det förekommer också björnar med olika färgvarianter, där pälsen är mer brunaktig. Den genomsnittliga storleken av nedlagda björnar är på 6-6,5 fot. Enstaka björnar kan dock växa till sig upp till 7 fot!

Jakten sker som spot and stalk, och våra jägare transporteras runt i de enorma jaktområdena med fyrhjulsfordon, ATV’s eller båda. På jakten lämnas jaktlägret tidigt på morgonen för att komma till strategiska ställen där det är möjligt att upptäcka björnarna. När en svartbjörn är lokaliserad värderar jaktguiden och jägaren om den är tillräckligt stor, och pälsen av god kvalité. Därefter börjar den spännande ansmygningen för att komma i god position för ett säkert skott.

Beroende av var björnen är skjuten så skall den flås på stället eller om det är möjligt transporteras till lägret för flåning. Allt detta vet den erfarna jaktguiden självklart allt om.

Jakten sträcker sig över 5 jaktdagar som normalt är från måndag till lördag. Våra jägare anländer helst en söndag, varefter de möter outfittern på flygplatsen och transporteras till jaktområdet, eller hotell i närheten  innan man nästa morgon fortsätter resan till jaktlägret.

Program för jakten:

Dag 1:           Ankomst till flygplatsen och möts av outfittern
Dag 2:           Transport till jaktområdet och jakt
Dag 3-6:        Jakt
Dag 7:           Transport till flygplatsen och hemresa

Jaktperioder:

Det är möjligt att välja vårjakt senare delen av maj månad, då svartbjörnen lämnat idet för att återigen fylla på fettreserverna och så smått förbereda sig för brunsten i början av juni månad, eller man kan välja en höstjakt i början av september då svartbjörnen har ätit upp sig och är i gott hull och gör de sista förberedelserna för vistelsen i vinteridet.

Jaktberättelser

 

Göran i Canada

Jagtrejsen til Nord West territoriet var en livs oplevelse. Efter en lang rejse sluttede vi i den lille by Norman Wells med 700 indbygger. Der var vi i 2 dage og ventede på at flyve ind i Mackenzie Mountains. Da vejret blev bedre så tog vi et mindre fly der fløj os 300 km ind i ørknen. Vi fløj over bjergene som var 3000m høje og alt var sneet til.

Jeg tænkte, hvad skal vi gøre? Man kan da ikke jage i sne som går helt op til taljen. Endelig kunne jeg se en flod og søer med kun en smule sne. Vi landede ved en sø. Fast hilse outfitters i ”basecamp”. Efterfølgende blev vi fløjet med et endnu mindre fly ud til ”Spike Camp”, hvor vi modtog vejledninger, og efter et par timer ankom en anden jagt kammerat. Den næste dag tog vi en hurtig turbåd op af floden. Området var der ikke blev jaget i, i 4 år.

Vi gemte os i et stort krat og efterfølgende gik en time. Vores guide begyndte at brøle og en tyr besvaret ca. en kilometer væk. Pludselig begyndte det at rasle i buskene. Jeg blev beordret til at være forberedt. Med det næste skridt står der en grizzlebjørn bare 25 meter væk som står på bagbenene og prøver på at skræmme os. Min guide begyndte at trække i mig, men jeg hviskede at jeg ville skyde når den angreb.

Efter et stykke tid gik den 30 meter væk og stod nu atter på bagbenene igen med fronten mod os. Jeg valgte at stå op med mit kamera og fik to gode billeder af grizzlybjørnen. Vores guider havde været på jagt i 30 år, men de havde aldrig haft en så en stor bjørn, så tæt på. Derefter forsatte tilbagetrækningen og vi hørte tyren kom tættere og tættere på. Lige pludselig fik vi øje på den. På 40 meters afstand så vendte den siden til og så har jeg ramt den med et perfekt skud lige over skulderen og den faldt straks, hvorefter jeg følger op med et halsskud. Udskæring og partering af kød var en speciel oplevelse med viden om, den grizzlebjørn som var få hundrede meter væk. Shots! Tilbage til teltet hejser vi trofæet, kød og skindet op i træerne pga. bjørnefare.

Det med at sove i telte i temperatur under frysepunktet er virkelig ikke min kop te, men det med at når man skal på toilet om natten, så var man nød til at medbringe riffel og lys. Det var virkelig en oplevelse. Den næste dag fløj jeg tilbage til basecampen, hvor jeg var i 3 dage og ventede på mine 3 venner. De havde været på andre jagter, hvor de havde ude og scoute for en ulv som jeg også gerne ville. Men alt i alt i de 4 dage vi var der havde alle bidraget med deres elg i størrelse omkring 60 inches.

En fantastisk tur

Göran Holm

Prisen inkluderar:

 • 7 dagars jakt 1:1 alternativt 2:1
 • Boende med helpension
 • Tag till 1 Svartbjörn per jägare
 • Jaktlicens
 • Transport till och från flygplats/hotell
 • Alla transporter under jakten
 • Fältpreparering av björnskinn

Prisen inkluderar inte:

 • Flygresa till Kanada
 • Hotell övernattningar före och efter jakten om så behövs
 • Hemtransport av troféer
 • Konservator arbete
 • Royalties efter skjuten björn
 • eTA-ansökan CAD $ 7,-
 • Dricks till guide (ca. USD 500-600)
 • Försäkringar
 • EU-Ansvarsförsäkring SEK 55,- per person

Mer

Det finns möjlighet att skjuta extra björnar så totalt 2 björnar per jägare: Extra Svartbjörn 1000 usd i troféavgift per svartbjörn/jägare.

Växelkurs

Priset på denna resa är under förhandling, då vi avvaktar och tar hänsyn till kursändringar, och det slutliga priset för resan kommer att avtalas närmare.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor