VÄLJ UPPEHÄLLE
Jaktuppehälle 10 DAGAR
PRIS $18,995

Kombinationsjakt i British Columbia

Detta är en klassisk vildmarksjakt, där man på hästryggen tar sig runt i den orörda kanadensiska vildmarken för att jaga den stora Kanada Moosen och även Mountain Caribou, Snöget, Grizzly, Varg och Stone Sheep. Jaktområdet är enormt stort och är beläget i Norra BC på gränsen mot Yukon-territoriet

Höjdpunkter

 • Upplevelsen att på klassiskt vis transportera sig på hästryggen i kanadensiska vildmarken under jaktveckan
 • Orörd vildmark, naturscenerier, kristallklart vatten, höstfärgerna i denna fantastiska natur
 • Skickliga guider med stor kunskap om jakten, hästarna, vildmarkscamperna
 • Whitehorse, staden med anor från guldrushen i Yukon, måste ses och upplevas

10 dagar från $18,995

Vårt jaktområde ligger vid huvudflödet av Yukonfloden, på British Columbias ödsliga norra gräns mot Yukon. Hundratals miles från civilisation, är detta område en resa tillbaka i tiden. Med ett stort viltbestånd och enastående troféekvalitet är detta jaktområde unikt i Nordamerika. Man behöver inte förflytta sig långt från camperna för att jaga älg, caribou, snöget eller bergsfår. Möjligheten att jaga så många arter från en enda plats är helt unikt.

Området är mer än bara ett rikt djurliv och stor troféepotential. Området är också mycket naturskönt.

Den största kanadensiska älgen hittar man i norra British Columbia. Efter att ha korsat gränsen till Yukon, betraktas de som Alaska Yukon Moose, men många av älgarna som befinner sig i jaktområdet bär på Yukon Moose gener, men betecknas geografiskt sätt som kanadensisk älg, vilket betyder att i detta område nedläggs några av de största kanadensiska älgarna överhuvudtaget.

Denna region domineras av vackra öppna landskap, som gör det möjligt att kikarspana stora områden. Jakt till häst ger oss möjlighet att täcka ännu mer avjaktområdena. Våra jägare kan förvänta sig att se en hel del vilt, vilket gör att jaktresultatet inte låter vänta på sig.

Jaktområdet kan också erbjuda en fantastisk jakt på snöget, (mountain goat) i ett område längre bort med ett bra och starkt bestånd, som också kan leverera stora troféer.

Sist men inte minst, får våra jägare uppleva och ta del av fantastiskt välorganiserade jaktcamper, något som inte är självklart i en sådan avlägsen del av Kanada.

Områdets 3 ”base camps” kan erbjuda rymliga uppvärmda stugor, bra badfaciliteter, separata stugor till guider och jägare och även Wi-Fi. Våra jägare kan njuta av en god frukost och en hemmalagad ordentlig middag varje kväll efter en hård dags jakt.

Även områdets ”spike camps” långt ut i området har uppvärmda stugor med vedspisar eller uppvärmda ”Wall tents” och badfaciliteter.

Jaktberättelser

 

Göran i Canada

Jagtrejsen til Nord West territoriet var en livs oplevelse. Efter en lang rejse sluttede vi i den lille by Norman Wells med 700 indbygger. Der var vi i 2 dage og ventede på at flyve ind i Mackenzie Mountains. Da vejret blev bedre så tog vi et mindre fly der fløj os 300 km ind i ørknen. Vi fløj over bjergene som var 3000m høje og alt var sneet til.

Jeg tænkte, hvad skal vi gøre? Man kan da ikke jage i sne som går helt op til taljen. Endelig kunne jeg se en flod og søer med kun en smule sne. Vi landede ved en sø. Fast hilse outfitters i ”basecamp”. Efterfølgende blev vi fløjet med et endnu mindre fly ud til ”Spike Camp”, hvor vi modtog vejledninger, og efter et par timer ankom en anden jagt kammerat. Den næste dag tog vi en hurtig turbåd op af floden. Området var der ikke blev jaget i, i 4 år.

Vi gemte os i et stort krat og efterfølgende gik en time. Vores guide begyndte at brøle og en tyr besvaret ca. en kilometer væk. Pludselig begyndte det at rasle i buskene. Jeg blev beordret til at være forberedt. Med det næste skridt står der en grizzlebjørn bare 25 meter væk som står på bagbenene og prøver på at skræmme os. Min guide begyndte at trække i mig, men jeg hviskede at jeg ville skyde når den angreb.

Efter et stykke tid gik den 30 meter væk og stod nu atter på bagbenene igen med fronten mod os. Jeg valgte at stå op med mit kamera og fik to gode billeder af grizzlybjørnen. Vores guider havde været på jagt i 30 år, men de havde aldrig haft en så en stor bjørn, så tæt på. Derefter forsatte tilbagetrækningen og vi hørte tyren kom tættere og tættere på. Lige pludselig fik vi øje på den. På 40 meters afstand så vendte den siden til og så har jeg ramt den med et perfekt skud lige over skulderen og den faldt straks, hvorefter jeg følger op med et halsskud. Udskæring og partering af kød var en speciel oplevelse med viden om, den grizzlebjørn som var få hundrede meter væk. Shots! Tilbage til teltet hejser vi trofæet, kød og skindet op i træerne pga. bjørnefare.

Det med at sove i telte i temperatur under frysepunktet er virkelig ikke min kop te, men det med at når man skal på toilet om natten, så var man nød til at medbringe riffel og lys. Det var virkelig en oplevelse. Den næste dag fløj jeg tilbage til basecampen, hvor jeg var i 3 dage og ventede på mine 3 venner. De havde været på andre jagter, hvor de havde ude og scoute for en ulv som jeg også gerne ville. Men alt i alt i de 4 dage vi var der havde alle bidraget med deres elg i størrelse omkring 60 inches.

En fantastisk tur

Göran Holm

Viltarter

Prisen inkluderar:

 • 10 dagar jakt med erfaren guide och Wrangler
 • Inkludedad viltart (Moose, ell, Caribou, Mt. Goat)
 • Mat och logi under jakten
 • Fältparering av troféer
 • Charter flyg från Whitehorse til jaktområdet t/r
 • Jaktlicens
 • Bidrag till Non Resident Hunting Preservation Fund
 • Tag/lices till inkluderad viltart
 • Tag/licens på Varg
 • Jaktreseförsäkring
 • Kanadensisk moms på 5%

Prisen inkluderar inte:

 • Flygresa från Skadinavien till Whitehorse, Kanada, t.rt.
 • Hotell i Whitehorse, före och efter jakten
 • Extra troféavgifter
 • Dricks till guider, alkoholhaltiga drycker
 • Hemtransport av troféer
 • EU-ansvarsförsäkring SEK 55,-
 • Tag till Svarbjörn (US200,-)
 • Flygresa till och från Whitehorse Yukon

Mer

Extra trofé på Moose jakten USD:
Caribou 8.200
Mt Goat 8.200

Växelkurs

Priset på denna resa är under förhandling, då vi avvaktar och tar hänsyn till kursändringar, och det slutliga priset för resan kommer att avtalas närmare.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor