VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 5 DAGAR
PRIS SEK 17.850:-
Kontakta för beställning +46840839061

Duvjakt i Raby

Trevlig duvjakt på ett av Englands största gods. Vi har nöjet att kunna erbjuda duvjakten på ett av Englands största gods, endast 1 timmes körning från Newcastle. Godset är på 30 000 ha. Utöver duvjakten arrangerar godset också utmärkta bockjakter samt grousejakter

Höjdpunkter

 • Godset är på 30.000 hektar
 • Idealt område för duvor
 • Det jagas på olika grödor (raps, vete och korn) beroende av var duvorna uppehåller sig den aktuella jaktperioden
 • Jaktresultatet beror på väder och vind, årets utveckling av grödorna och inte minst på jägarens skjutskicklighet

5 dagar från SEK 17.850:-

Reviret är delat i 2 område, där det ena området är kuperat högland och det andra är typisk engelsk landbruksmark, växlande mellan småskogar och uppodlade fält, uppbrutna av häckar. Ett idealiskt område för duvor. Jaktresultatet kommer alltid att bero mycket på väder och vind, utvecklingen av årets grödor och inte minst jägarnas skutfärdigheter.


Man jagar på olika grödor (raps, vete och korn) beroende på var duvorna väljer att vistas under den aktuella perioden. Den bästa tiden för duvjakten i detta område är slutet av juli, samt starten av augusti. Varje grupp kan bestå av 2-4 jägare, och man jagar i 4 dagar. Det kan ev också arrangeras lite kaninjakt.

Jaktberättelser

 

Christine og Ulla i Raby Estate

Vi blev godt modtaget på East Greystone Farm Cottages af Sue og Michael. Et dejligt sted, afslappende og hyggeligt og Sues morgenmad var så god og fyldig, at vi faktisk ikke behøvede mere end den.

Ian, chef gamekeeper, tog også godt imod os og sørgede for at vi fra starten vidste hvordan jagten skulle foregå. Jagten var ikke nem, men utrolig spændende, med næsten udelukkende pürsch i 3-4 timer 2 gange dagligt. Til gengæld, var det så også en kæmpe sejr, når vi fik en buk på skudhold.

Alle 4 gamekeepere var søde og dygtige og utrolig opsatte på at vi skulle have en spændende jagt med godt resultat. Selvom de nok i starten var lidt usikre på sådan et par shooting grannys, lod de sig ikke mærke med det. Alt i alt, et sted vi gerne vil tilbage til.

Prisen inkluderar:

 • 4 dagars duvjakt med fri avskjutning
 • 5 dagars uppehälle med frukost
 • Flygrejsa Kbh-Manchester t/r
 • Hyrbil med fria km och kaskoförsäkring (vid 3-4 jägare är priset baserat på en kombibil, vid 2 jägare på en normal sedan)

Prisen inkluderar inte:

 • Engelskt vapentillstånd sek 1 062:-
 • Rese- och avbeställlingsförsäkring, dricks, patroner, ev kaninjakt
 • Avgift för transport av vapen på flyg
 • EU-ansvarsförsäkring SEK 55,-

OBS: Du måste vara minst 2 jägare innan jakten kan slutföras

Växelkurs

Priset på denna resa är under förhandling, då vi avvaktar och tar hänsyn till kursändringar, och det slutliga priset för resan kommer att avtalas närmare.

Vapentillstånd

För att jaga i Skottland och England ska man ha ett Firearm Certificate (skotskt/engelskt vapentillstånd). Detta kostar sek. 1.065:- och jägaren ska ha sitt Firearm Certificate med sig under hela jaktarrangemanget. Vi skickar tillsammans med bekräftelsen ett frågeformulär som ska fyllas i och returneras till oss. Det är nödvändigt att vi har dessa upplysningar för att kunna ansöka om vapentillstånd till dig. Vi behöver också en tydlig kopia av ditt EU-vapenpass inkl. alla sidor, även de tomma. Det är viktigt att dessa handlingar är oss tillhanda senast 2½ månad innan avresa. Är de inte det kan vi inte garantera att du hinner få ditt Firearm Certificate innan avresa.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor