VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 6 DAGAR
PRIS -
Kontakta för beställning 0708 305343

Jakt på Markhor, Urial & Blue Sheep

Upplev några av det obetingat mest exklusiva och utmanande bergsjakter i världen. Platserna är starkt begränsade och troféavgifterna därför höga

Höjdpunkter

 • Utmanande bergsjakt
 • Eftertraktade viltarter
 • Fantastisk natur

Kontakta för beställning

Markhor i Pakistan är ett av de mest exklusiva och svåraste troféer att nedlägga i världen. Med en troféavgift på upp till 135 000 USD är det endast ganska få jägare förunnat att få denna art till sin samling. I gengäld säkrar dessa många pengar artens bestånd vidare. Detsamma gäller för de andra exklusiva arterna av vilda får och getter i Pakistan. Vår partner Zoon Safaris arrangerar jakt på dem alla beroende av tillgängliga licenser.

Pakistan har med gott resultat satt i stånd vilt- och naturskyddsprogram som med höga troféavgifter, som i stor utsträckning tillfaller lokalbefolkningen omkring jaktområdena, har räddat landets större viltarter från utrotning. Insatsen är brett accepterad av bl.a. naturskyddsunionen IUCN och är den direkta orsaken till att dessa arter är begränsat jaktbara och i kraftig återväxt. På endast några få årtionden har det lyckats att föröka upp i stort sätt alla bestånd i en grad som betyder att arterna klassificeras som mindre hotade nu än då det såg som värst ut. Här kan man verkligen tala om att troféjakt fungerar effektivt för bevarande av utrotningshotade arter!

Markhor

Markhoren är världens största vildget. Den håller till i ogästvänliga berg i Centralasien och har sedan den engelska kolonialtiden i Indien varit en av världens mest eftertraktade jakttroféer. På grund av de många bergsmassiven i utbredningsområdena har det uppstått en hel del underarter som först och främst skiljer sig i deras hornform. Zoon Safaris erbjuder jakt på tre pakistanska underarter i den utsträckning, som licenser finns tillgängliga.

 • Astor eller Astore markhor (Capra falconeri falconeri)
 • Kashmir markhor (Capra falconeri cashmiriensis)
 • Suleiman markhor (Capra falconeri jerdoni)

Jakten anpassas alltid individuellt, men ett typiskt arrangemang är på 12 dagar med 6 jaktdagar. Jakten sker på vintern (november till april), då djuren kommer ner från höjderna för att övervintra på 2 500 -3 000 m.ö.h. och betar på ängar nära byarna. Jakten är som utgångspunkt både fysiskt och tekniskt utmanande, med höga krav till fysisk förberedelse och utrustningen i toppklass. Man ska i perioden förvänta sig temperaturer fån 0 till minus 15 grader Celsius. Resultatet på dessa jakter är mycket högt.

Priset för det samlade arrangemanget är sammansatt av ett pris för jakten och en troféavgift som delas mellan staten och lokalbefolkningen i förhållandet 20/80.  Begär pris. Förvänta ett samlat pris på ca 1 000 000 DKK. (2018-19)

Urial

En urial är ett centralasiatiskt bergsfår, som finns i en rad underarter i sitt utbredningsområde. I Pakistan erbjuder Zoon Safaris jakt på tre underarter beroende på tillgången av licenser.

 • Blanford Urial (Ovis orientalis blanfordi)
 • Punjab Urial (Ovis orientalis punjabiensis)
 • Afghan Urial (Ovis orientalis cycloceros)

Jakten anpassas alltid individuellt, men ett typiskt arrangemang är på 7 dagar med 4 jaktdagar. Jakten sker på vintern (december till mitten av mars), och bedrivs i mindre berg, vanligtvis under 1 000 m.ö.h. Jakten är som utgångspunkt både fysiskt och tekniskt utmanande med höga krav på god fysisk förberedelse och utrustning av högsta klass. Resultaten på dessa jakter är mycket högt.

Priset för det samlade arrangemanget är sammansatt av ett pris för jakten och en troféavgift som delas mellan staten och lokalbefolkningen i förhållandet 20/80.  Begär pris. Förvänta ett samlat pris på ca 200 000 DKK. (2018-19)

Blue sheep

Blue sheep eller bharal (Pseudois nayaur) är ett centralasiatiskt bergslevande djur, som är nära besläktat med vilda får och getter utan att riktigt vara någon av delarna. Blue sheep lever högt i Himalaya och bjuder på något av det mest utmanande bergsjakt på planeten. Det beror dels på att jakten sker på upp till 4 500 m.ö.h. och dels att bergen den lever i är extremt karga och steniga.

Jakten anpassas alltid individuellt, men ett typiskt arrangemang är på 16 dagar med 9 jaktdagar. Jakten sker på vintern (oktober till mars), och bedrivs i höga berg, vanligtvis upp till 4 500 m.ö.h. Jakten har som utgångspunkt fordringar på mycket god fysik och teknisk utrustning av högsta kvalité.

Priset för det samlade arrangemanget är sammansatt av ett pris för jakten och en troféavgift som delas mellan staten och lokalbefolkningen i förhållandet 20/80.  Begär pris. Förvänta ett samlat pris på ca 150 000 DKK. (2018-19).

Generellt

Det är begränsat antal licenser tillgängliga för hela landet och priset på dessa licenser varierar år till år. Pakistan använder aktivt troféavgifterna som ett väsentligt incitament för vilt/naturskydd på ett enkelt sätt och fördelar pengarna med 80 % till lokalbefolkningen i områdena, där viltet nedläggs och de resterande 20 % till den statliga viltadministrationen. Som jägare ska man vara uppmärksam på att licensen är förbrukad och troféavgiften förfaller i samma ögonblick det lossas ett skott, oavsett om det resulterar i träff/nedlagt djur, skadeskjutning eller bom.

Pakistan är ett muslimskt land och kulturen skiljer sig mycket från vår kultur i Europa. Förvänta ett spännande kulturmöte. Egna vapen kan utan problem tas in i landet, dock är handläggningstiden för importtillstånden minimum fyra månader.

Jakterna kan kombineras med prisbilliga vildsvinsjakter i Punjab-provinsen.

Prisen inkluderar

 • All transport på reviret
 • Inkvartering på hotell eller i jaktläger med helpension
 • All jakt, avskjutning och fältmässig trofébehandling
 • Engelsktalande tolk eller engelsktalande PH
 • Införsel av vapen
 • Visa och alla andra nödvändiga handlingar

Prisen inkluderar inte

 • Flygresa t/r flygplats på destinationsorten
 • Ev. bilresa till jaktreviret
 • Dricks
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Ev. övernattning på hotell före och efter jakten
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor