VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 6 DAGAR
PRIS -
Kontakta för beställning 0708 305343

Ibexjakt i Pakistan

Vår partner erbjuder krävande jakt på två karakteristiska ibexarter: Himalayan ibex som jagas i oframkomliga berg i norr och Sindh ibex som jagas i mer människliga berg i söder

Höjdpunkter

 • Krävande bergsjakt
 • Fantastisk natur
 • Spännande kultur

Kontakta för beställning

Det är inte en tillfällighet, att de olika arterna av ibex världen över räknas för några av den passionerade bergsjägarens störta utmaning att jaga. Ibexen lever högt i de vildaste berglandskapen och man ska vara förberedd på våldsamma fysiska strapatser, om man önskar dessa jakttroféer till samlingen. Zoon Safaris erbjuder jakt på två olika arter av ibex i Pakistan: Himalayan Ibex som lever i de våldsamma bergen i landets norra del och Sindh Ibex som håller till i bergen mot söder.

Himalayan Ibex

 Himalayan Ibex (Capra sibirica sakeen) är en underart av sibirisk ibex och påminner typmässigt om alpstenbocken. Man finner den primärt i bergen i landets nordliga del i bergsmassiven Karakorum, västra Himalaya och Hindukush, där den jagas på höjderna 3 000 – 3 500 m.ö.h. från november till mars. Jakten är både fysiskt och tekniskt utmanande med höga krav på god fysisk förberedelse och utrustning i toppklass. Man ska i perioden förvänta sig temperaturer från 0 – 15 grader minus Celsius. Bockar med 38 tum horn anses för representativa, 40 tum är en realistisk troféstorlek och en trofé i absolut rekordklass kan nå upp till 46 tum i längd. Resultatet på dessa jakter, mätt i nedlagt vilt med trofé på 38 tum eller större, är mycket högt.

Själva jakten sker till fots i bergen, där man upptäcker och smyger sig på utvalda bockar. Man bör vara förberedd på ganska långa och ofta vinklade skott i det öppna bergslandskapet. Det är möjlighet till fem hela jaktdagar. Hela arrangemanget sträcker sig över 11 dagar. Då jakterna sker i några av världens svåraste tillgängliga områden, ska man förvänta sig en relativ krävande resa, som antingen omfattar ett litet charterflyg eller en lång bilresa (14 timmar/750 km) på snöiga bergsvägar. Inkvarteringen sker på små lokala hotell eller i privata hus med helpension. Under jakten är det engelsktalande personer närvarande.

Sindh Ibex

Sindh Ibex (Capra Aegagrus blythi) är lite mindre och ljusare i pälsen än den turkiska Bezoar Ibex, som den är en underart av och som de i övrigt ligger typmässigt nära av. Sindh Ibex finns primärt i den södra delen av Pakistan, där den jagas på höjderna 0 – 3 000 m.ö.h. från november till mars. Bockar med 38 tum horn anses som representativa, 40 tum är en realistisk troféstorlek. Resultatet på dessa jakter, mätt i nedlagda bockar med representativa troféer eller större, är mycket högt.

Jakten sker till fots i bergen, då man spanar in och smygjagar utvalda bockar. Man bör vara förberedd på ganska långa och ofta vinklade skott i det öppna bergslandskapet. Det är avsett två jaktdagar, vilket vanligen är tillräckligt. Jakten sker på områden som ligger cirka tre timmars bilresa från Karachi på förhållandevis bra vägar. Inkvarteringen sker på små lokala hotell eller i privata hus med helpension. Under jakten är det engelsktalande personal närvarande.

Generellt

Det är begränsat antal licenser tillgängliga för hela landet och priset på dessa licenser varierar år till år. Pakistan använder aktivt troféavgifterna som ett väsentligt incitament för vilt/naturskydd på ett enkelt sätt och fördelar pengarna med 80 % till lokalbefolkningen i områdena, där viltet nedläggs och de resterande 20 % till den statliga viltadministrationen. Som jägare ska man vara uppmärksam på att licensen är förbrukad och troféavgiften förfaller i samma ögonblick det lossas ett skott, oavsett om det resulterar i träff/nedlagt djur, skadeskjutning eller bom.

Pakistan är ett muslimskt land och kulturen är mycket olikt vår kultur i Europa. Förvänta ett spännande kulturmöte. Egna vapen kan utan problem tas in i landet, dock är handläggningstiden för importtillstånden minimum fyra månader.

Jakterna kan kombineras med prisbilliga vildsvinsjakter i Punjab-provinsen.

Prisen inkluderar

 • All transport på reviret
 • Inkvartering på hotell eller i jaktläger med helpension
 • All jakt, avskjutning och fältmässig trofébehandling
 • Engelsktalande tolk eller engelsktalande PH
 • Införsel av vapen
 • Visa och alla andra nödvändiga handlingar

Prisen inkluderar inte

 • Flygresa t/r flygplats på destinationsorten
 • Ev. bilresa till jaktreviret
 • Dricks
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Ev. övernattning på hotell före och efter jakten
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor